به گزارش رکنا، کهگیلویه و بویراحمد با داشتن رشته کوههای بلند خامی و دنا یکی از مقاصد کوهنوردان در جنوب کشورمان محسوب میشود افزون بر این مساله وجود ارتفاعات بزرگ و کوچکی، چون کوههای نیر، دیل، سیاه و سفید باعث بروز حوادث زیادی برای گردشگران و جوامع محلی ساکن این مناطق شده، اما نبودن
بالگرد اورژانس منجر به طولانی شدن دوره امداد و نجات حوادث کوهستان در استان شده است.
رشتهکوه دنا بلندترین و بزرگترین چینخوردگی رشتهکوه بزرگ زاگرس محسوب میشود و دارای خط الراسی به طول تقریبی ۹۰ کیلومتر است که این رشتهکوه با دارا بودن ۵۲ قله بالای چهار هزار متر دارای یکی از بیشترین مجموعه قلههای بالاتر از چهار هزار متر در ایران است.
کوه خامی با سه هزار و ۲۰۰ متر ارتفاع از دیگر بلندیهای رشته کوههای زاگرس است که در جنوب کهگیلویه و بویراحمد و میان شهرستانهای گچساران و باشت قرار گرفته است، وجود ۱۰ قله بیش از سه هزار متری، غارها، درخت سرو لار، رودخانه خروشان، آبشار دائمی، درختان انبوه، تپه ماهورهای مخملی و گلهای رنگارنگ این منطقه را به یکی از زیباترین جاذبه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تبدیل کرده که به علت این ظرفیتها هرزچندگاهی شاهد مصدوم یا گرفتار شدن افراد در ارتفاعات هستیم امری که تقویت زیرساخت در این استان را نمایان کرده است.
پزشک مصدومی که ۷۲ ساعت برزخ مرگ و زندگی را تجربه کرددکتر امیر عنبری از پزشکان عمومی کهگیلویه و بویراحمدی که تیرماه امسال ۷۲ ساعت در ارتفاعات پازن پیر قلل رشته کوه دنا برای پایین آوردن از ارتفاعات را انتظار کشیده میگوید که انتظار در مدت زمان سه روز آن هم با پای شکسته بسیار سخت بود.
اگرچه این مصدوم خودش پزشک و کوهنورد با تجربهای بوده که توانست به خوبی این لحظات سخت را مدیریت کند، اما ناگفته پیداست که انتظار سه روز با پای شکسته در جایی که نه تنها دارو بلکه غذا و آب هم به اندازه کافی در دسترس نبوده تجربهای بسیار سخت است.
او میگوید: در نخستین اقدام پای شکسته ام را به گونهای با همان امکانات اولیه ثابت کردم تا بیشتر آسیب نبیند.
او تاکید کرد: درد پایم برایم قابل تحمل بود، اما آن چیزی که بسیار سخت بود نگرانی برای خانواده ام بود که از سرنوشتم اطلاع نداشتند.
دکتر عنبری تصریح کرد: در محل گرفتار شدنم تلفن همراه آنتن نمیداد و خوب میدانستم که خانواده ام با شنیدن خبر این حادثه نگران جان من خواهند شد.
وی تاکید کرد:مدیریت آب و غذایی که برای سفر ۲۴ ساعته تدارک دیده شده بود برای سه روز اقدام دیگری بود که انجام دادم.
او از امدادگرانی که با بسکت (برانکاردی که به شکل یک سبد است) مسیری بسیار طولانی او را حمل کردند قدردانی کرد.
دکتر انیر با یادآوری وجود رشتههای کوه هایی، چون دنا و خامی و ارتفاعات صخرهای مانند دیل، کوههای نیر، سیاه و سفید تاکید کرد:وجود یک بالگرد تخصصی که بتواند در ارتفاعات فرود داشته باشد یا حداقل پیش بینی کمپهایی برای اسکان از نیازهای مغفول کوهنوردی استان است.
لحظات نفسگیر مرگ و زندگی به روایت چوپان کهگیلویه و بویراحمدیزکی محمدی یکی دیگر از حادثه دیدگان کوهستان در صخرههای سختگذر کوه نیر بود که چند روز پیش هفت ساعت را میان مرگ و زندگی انتظار کشید تا بالاخره امدادگران او را نجات دادند.
این جوان ۱۹ ساله ساکن یکی از روستاهای بخش لوداب از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد میگوید که به دنبال گوسفندانم که هنگام چرا از مسیر منحرف شده بودند رفتم که خود گرفتار شدم.
او با اشاره به زیاد بودن ارتفاع منطقه مذکور و احتمال ریزش سنگ از بالای کوه میگوید به شدت ترسییده بودم و هر لحظه احتمال مرگم وجود داشت.
کوه نیر با ارتفاع سه هزار و ۴۵۰ متر یکی از کوههای ایران واقع در رشتهکوه زاگرس جنوبی است که در استان کهگلیویه و بویراحمد قرار دارد.
این کوه در حد فاصل شهرستانهای چرام و بویراحمد واقع شدهاست، اما به علت قرار گرفتن قسمت عمدهای از این کوه در شهرستان چرام جزو سرحدات این شهرستان محسوب میشود.
محمدی تاکید میکند که توصیف لحظات سختی که در دل کوه پناه گرفتم بودم سخت و یادآوری آن برایم عذاب آور است.
او با اشاره به اینکه لحظات سخت بسیار کندتر از زمان عادی میگذرد تاکید میکند که مقاومت هفت ساعته تا آماده شدن شرایط نجات از سوی امدادگران برایم مثل معجزه بود.
ضرورت اختصاص بالگرد به کهگیلویه و بویراحمدمهدی پورابراهیمی یکی از نجاتگران حاضر در این حوادث با اشاره به اینکه برای رسیدن به محل حادثه حداقل ۱۵۰ دقیقه به صورت پیاده و خودروی کمک دار هلال احمر زمان طی شد میگوید که در صورتی که بالگرد در اختیار نجاتگران بود نجات چوپان گرفتار در کوه نیر حداقل ۱۴۰ دقیقه کمتر میشد.
او درباره طولانی بودن مدت زمان امدادرسانی به حوادث کوهستان میگوید که ایجاد کارگاه و حساسیت موضوع با توجه به احتمال ریزش سنگها و احتمال جان باختن یا مصدوم شدن حادثه دیدگان باعث میشود تا زمان امدادرسانی طولانیتر باشد.
این مدرس امداد ونجات که چندین دوره نجاتگری در کشورهای ایتالیا و آلمان را تجربه کرده با اشاره به اینکه گرفتاران در کوهستان لحظات بسیار سختی را میان مرگ و زندگی تجربه میکنند اعتقاد دارد که اختصاص بالگرد امدادرسانی در استان کوهستانی کهگیلویه و بویراحمد بسیار ضروری است.
بالگرد امداد رسانی اورژانس کهگیلویه و بویراحمد که تابستان امسال برای امداد درسانی به یک مادر باردار و یک نوجوان دارای مشکل تنفسی به منطقه اجم اعزام شده بود در هنگام امداد رسانی سقوط و در آتش سوخت و از آن زمان تاکنون مسوولان علوم پزشکی و متولیان امر تلاشهای زیادی برای اختصاص این تجهیزات امدادرسانی انجام داده اند، اما ناکام بوده است.
آیا کهگیلویه و بویراحمد صاحب بالگرد امداد و نجات میشودهمین دیروز سه شنبه دوم بهمن ماه مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد و محمد امین نیکویی نژاد سرپرست اورژانس استان در نشستی چهار ساعتی با یک شرکت هواپیمایی در تهران برای تامین یک بالگرد درمانی به توافق اولیه رسیدند.
آن طور که مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد میگوید: تنها هر پرواز بالگرد برای نجات حادثه دیدگان ۸۰۰ میلیون ریال برای دولت آب میخورد و هر ماه ۲۰ میلیارد ریال برای بالگرد در استان اعتبار نیاز است که البته این بودجه به غیر از حقوق خلبان است.
امید میرود که مسئولان متولی با تامین این اعتبار بتوانند وضعیت امدادرسانی در کهگیلویه و بویراحمد را سامان بخشند.
نظرات و دیدگاهها
هیچ نظری برای این خبر ارسال نشده است؛
شما نفر اول باشید.