غلامرضا علیزاده در گفتوگو با ایسنا با اشاره به چهارشنبه سوری و اقدامات خطرناکی که وارد این سنت شده است، گفت:اصولا جامعه در مقابل محدودیتها دو نوع واکنش از خود نشان میدهد؛ اولین واکنش عدهای هستند که آن مسئله منع شده را به کل کنار می گذارند. دومین واکنش افرادی هستند که آن کنار منع شده را در محیطی کوچکتر مانند خانواده و دوستان انجام میدهند.
وی افزود: شرکت در مراسم چهارسنبه سوری که پیشینه زیادی در تاریخ ما دارد؛ برای بسیاری از افراد مهم است اما اگر افراد از شرکت در این مراسم منع شوند؛ ممکن است رفتارهای جدالی از خودشان نشان دهند. ما در طیف نوجوانان و جوانان شاهد هستیم هر کاری که از آن منع شوند را با اشتیاق بیشتری انجام میدهند و اگر به کاری تشویق شوند آن را نادیده میگیرند، بنابراین باید با این قشر خاص به روش دیگری رفتار شود و به نیازهای آنان توجه شود.
این جامعه شناس اظهارکرد: در کشور ما برخی ازجوانان و نوجوانان دچار سوتغذیه اجتماعی هستند به اینگونه که انرژی آنها در هیچ جایی تخلیه نمیشود و این مسئله باعث میشود در شرایطی مانند چهارشنبه سوری شاهد انفجار انرژی این قشر از جامعه باشیم.
علیزاده گفت: متاسفانه نهادی برای برگزاری جشن ها و مناسبت های خاصه این گروه از مردم جامعه وجود ندارد. درصورتیکه در سایر کشورها برخی نهادهایی ایجاد شدهاند که به صورت مصنوعی یا با مناسبت های مختلف، به برگزاری جشن ها و مسابقات مختلف می پردازند تا اینگونه انرژی جوانان خود را تخلیه کنند و به این نیاز جامعه نیز پاسخ میدهند.
وی افزود: اگر محیط و شرایطی ایجاد شود که جوانان و نوجوانان به صورت کامل قانونی و در چهارچوبی خاص، در جشن های مختلف شرکت کنند و با یکدیگر رقابت سالم داشته باشند این مسائل باعث می شود انرژی آنها در مسیر درست خرج شود و از انباشت انرژی آنها جلوگیری میشود.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: در حال حاضر ما شاهد نسلی هستیم که اصلا نصیحت گوش نمی دهند و با بسیاریاز چیزها مخالفت دارند زیرا احساس می کنند به نیازهای آنها اهمیت داده نشده است پس می توان د این شب به جای آن که آنان را جشن چهارشنبه سوری به طور کل منع کنیم، آنان را با سنت این شب و به برگزاری جشن در کنا خانواده تشویق کنیم. موضوعی که چندسالی است آتش نشانی در پویش نه به چهارشنبه سوری خطرناک اجرا کرده است.
علیزاده ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر ایامی مانند چهارشنبه سوری به گونه ای خطرناک و ناهنجار در کشور ما جشن گرفته میشود که درست نیست زیرا جوانان توانایی کنترل هیجانات خود را به خاطر عدم آموزش و تجربه در محیط های درست را ندارند بنابراین شاهد اتفاقات ناگوار در این روز هستیم.
مطالب پیشنهادی بیشتر: ویدیو/ اجرای سراسری کمپین «نه به چهارشنبهسوری خطرناک» وی با تاکید بر اینکه خانواده ها در آموزش و کنترل فرزندانشان در این شب نقش مهمی دارند، گفت: باید آموزش هایی در این باره ارائه کنند و محیطی شاد را در فامیل و خانواده ایجاد کنند. البته یاید به این نکته توجه کرد که خود جوانان و نوجوانان در ایجاد این شرایط نقشی ندارند و خانواده و جامعه باید شرایط را برای آنها آماده کند. شاد بودن و شادزیستن از جمله نیازهای افراد است و نهادهای مختلف باید در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشند.
این مدرس دانشگاه در پایان اظهار کرد:ما به شرایط و محیط های مختلفی برای تخلیه هیجانات افراد لازم داریم که در ایامی مانند چهارشنبه سوری کمتر شاهد اتفاقات ناگوار باشیم. از این رو تاکید دارم که باید خانوادهها در کنار فرزندان خود باشند و بر رفتار آنان نظارت کنند.
انتهای پیام
برچسبها
چهارشنبه سوری
غلامرضا علیزاده
نه به چهارشنبهسوری خطرناک
نظرات و دیدگاهها
هیچ نظری برای این خبر ارسال نشده است؛
شما نفر اول باشید.