حوادث

به‌روزترین و معتبرترین سایت و مجله خبری حوادث ایران و جهان
پوشش کامل اخبار حوادث از تمام خبرگزاری‌ها و پورتال‌های خبری

5 فروردین 1403 - 07:27

پیامک شکایت از شما کلاهبرداری است / به نام سامانه ثنا پول هایتان را بالا می کشند

اخیرا برای برخی از مخاطبان پیامکی مبنی بر شکایت از آن ها برایشان ارسال می شود که در اصل کلاهبرداری است.

به گزارش رکنا، با وجود تاکیدات زیاد پلیس فتا و قوه قضائیه در خصوص پیامک های کلاهبرداری ابلاغیه الکترونیکی سامانه ثنا، متاسفانه باز هم تعدادی از همشهریان در دام این گونه پیامک ها می افتند.
اخیرا نیز یکی از همکاران در دام این روش کلاهبرداری قرار گرفته است ، اگر پیامکی حاوی این محتوا که 'شکواییه علیه شما در حساب کاربری تان در سامانه ثنا ثبت شده است 'را مشاهده کردید، پس از آن از شما درخواست شد که پولی واریز کنید تا شکایت شما را بهتان نشان دهد ؛ شک ننید که شما هم در دام این کلاهبرداری افتاده اید.
در این نوع کلاهبرداری، مجرمین با استفاده از ارسال یک پیامک حاوی لینک، از قربانی خود می خواهند که جهت مشاهده شکوائیه بر روی لینک کلیک کند.
در برخی از موارد فرد به سایتی جعلی جهت مشاهده ابلاغیه هدایت می شود و در اینجا با درخواست پرداخت مبلغ ناچیزی در قبال مشاهده ابلاغیه کلیه اطلاعات کارت بانکی فرد را دریافت نموده و نسبت به برداشت موجودی حساب اقدام می کنند.
در روش دیگر زمانی که کاربر بر روی لینک کلیک نماید یک به ظاهر اپلیکیشن دانلود می شود که در واقع یک نوع بدافزار است، که با نصب آن مجدد فرد را به صفحه پرداخت، هدایت می کند تا در صورت ورود اطلاعات کارت بانکی توسط کاربر، نسبت به برداشت موجودی فرد اقدام نمایند.
در این روش علاوه بر تلاش برای خالی کردن حساب فرد قربانی، با نصب بدافزار بر روی موبایل کاربر بدون اطلاع وی، شروع به ارسال همان پیامک کلاهبرداری از خط قربانی، برای صدها شماره ناشناس می کنند و بدین ترتیب یک شبکه هرمی جهت به دام انداختن قربانیان بیشتر با سوء استفاده از دیگر قربانیان ایجاد می نمایند و در واقع ردپای خود را نیز به این شیوه پاک می نمایند، چراکه پیامک از سمت فردی برای افراد دیگر ارسال می شود که خود نیز یک قربانی است!
کلاهبرداری
چند نکته قابل توجه در این خصوص:
۱. پیامک اصلی سامانه ثنا، فاقد لینک است.
۲. در صورت دریافت پیامک های مشکوک و حاوی لینک پرداخت به هیچ وجه بر روی لینک کلیک نکنید بلکه با مراجعه به سایت رسمی مربوطه، نسبت به بررسی صحت پیامک دریافتی اقدام نمایید. به عنوان مثال سایت رسمی ابلاغیه قضایی ثنا ( eblagh.adliran.ir ) می باشد که در نمونه کلاهبردای ذکر شده با استفاده از همان نام در دامنه دیگری به این شکل اعلام شده: ( adliran . ws )
۳. به سرشماره دریافت پیامک توجه کنید در این مورد ذکر شده، پیامک از یک شماره شخصی برای فرد ارسال شده است ( هر چند در صورت ارسال از سرشماره های غیرشخصی نیز بایستی دقت و بررسی لازم برای مشخص شدن صحت آن انجام شود)
۴. به هیچ وجه برای مشاهده ابلاغ قضایی، نیاز به واریز وجه نیست.
۵. ابلاغ الکترونیک برای کسانی ارسال می‌شود که پیش از آن در سامانه ثنا ثبت نام کرده‌اند.

نظرات و دیدگاه‌ها
هیچ نظری برای این خبر ارسال نشده است؛
شما نفر اول باشید.
آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.
Captcha

جدیدترین خبرهای جعل و کلاهبرداری